Бъдещето на българския туризъм обсъждат на международен форум в Пампорово

Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона” и 80 години от създаването на курорта Пампорово  ще събере туристическия бизнес на България, Германия, Турция, Гърция, Унгария и Молдова. Десетото юбилейно издание на туристическия форум ще се проведе от 10 до 13 октомври т.г. в родопския курорт.

Гостите от чужбина ще представят възможностите за туризъм на своите региони, а в програмата е предвидена и дискусионна кръгла маса: „Новото законодателство в подкрепа на българския туризъм”.

Ще се обсъдят възможностите за развитие на туризма през новия програмен период на ЕС 2014-2020, както и въпроса с облекчаване на визовия режим за туристи извън ЕС.

Предмет на дискусиите, в които ще участва и вицепремиерът Даниела Бобева, ще бъде и икономическия ефект от евентуалното въвеждане на режим за издаването на многократни входни визи за страните от ОНД и Турция. Председателят на БХРА Благой Рагин ще представи новата маркетинг и рекламна политика в българския туризъм.

Във форума ще участват вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заместникът му Бранимир Ботев, областният управител инж. Димитър Кръстанов, кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Тодор Бозуков, депутати , представители на местната власт и др.

Сред организаторите са „Пампорово АД”, общините Смолян и Чепеларе , РТА”Родопи” и др. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини