Майстори на скарата от Балканите мерят сили в Златоград

На 12 октомври /събота/ колоритният родопски град ще надхвърли популярната реплика „скара и сръбска музика”, защото ще събере майсторите на печената мръвка от Сърбия, Румъния, Турция, Гърция и България.

Между 10 и 13 часа на мегдана в Етнографския комплекс здраво ще дими, а балканският колорит ще се допълни с музикалните ритми от фолклора на всички страни, участващи в кулинарния конкурс. За гостите и домакините ще се вият народни танци- нашенски хора и ръченици, както и традиционни стъпки от фолклорната хореография на съседите.

Компетентно жури ще оцени представянето на майсторите, а най-добрите ще получат наградите си на специална церемония в Ресторант „Александър” от 19,30 часа още същата вечер, където всички музиканти и танцьори, отново ще вдигнат на крак публиката.

Като съпътстващо мероприятие от 14 часа в Зала „Станислав Сивриев” ще се проведе и научен панаир (уъркшоп) под надслов „Яжте, пийте и добра дума думайте ...”

В него ще участват преподаватели от Варненския свободен университет, които ще представят новата специалност във филиала на Университета в Смолян – „Туризъм: хотелиерство и ресторантьорство”.
 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини