Смолянският филиал на ПУ изпраща студенти по Програма „Еразъм”

През академичната 2013/2014 година във Филиала на Пловдивския университет в Смолян ще продължи работата по Програма „Еразъм” - един от най-мащабните и успешни образователни проекти на Европейската общност за сътрудничество в областта на висшето образование. Програмата дава възможност на български студенти да се обучават между 3 и 12 месеца в друга европейска държава.

Тя дава възможност и на български учени да четат лекции в световно признати европейски университети. Обменът на студенти и преподаватели се осъществява на базата на сключени договори с висши училища в Европа.

Филиалът на Пловдивския университет в Смолян има договори с четири  учебни заведения, където ще бъдат приети за обучение студентите през втория семестър на академичната година, съобщи университетския координатор по Програма „Еразъм” доц. дфн Елена Николова. Обявените места са 2 за Австрия, 3 за Гърция, 3 за Полша и 3 за Турция, а срокът на обучение е по 4 месеца. За тях могат да кандидатстват всички студенти на ПУ – Филиал Смолян, независимо дали са в редовна или задочна форма, стига да отговарят на няколко задължителни изисквания – обучаващите се за бакалаври да не са първокурсници, да не са осъществили мобилност с цел обучение по Програма „Еразъм” в предходни години, да имат минимален среден успех от следването до момента „добър 4.0” и да владеят много добре езика, на който ще се осъществи обучението в приемащата държава.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини