Окончателно: Няма да затварят пътя между Димитровград и Хасково

Пътят между Хасково и Димитровград няма да бъде затварян заради строежа на магистрала "Марица", стана ясно днес

Пътят между Хасково и Димитровград няма да бъде затварян заради строежа на автомагистрала "Марица" край село Крепост. Това е станало ясно на среща между кмета на Димитровград Иво Димов и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева в София днес.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Димов коментира, че Терзиева не е подкрепила идеята и се е съгласила с управата на Димитровград, че заради запушването на отсечката ще настъпи транпортен и дори икономически хаос между двете населени места.

Припомняме, че гласност на новината за евентуално затваряне на пътя между Димитровград и областния център даде именно Иво Димов в сряда.

Той каза, че е получил писмо от сектор КАТ, с което искат становището на Общината за запушване на пътната артерия в рамките на шест месеца. Настояването идва от строителя на магистралата "Марица Хайуей". Димитровградският кмет заяви тогава, че намира идеята за безумна и глупава.

По-късно отрицателно мнение изразиха и от управата на Община Хасково, позицията на КАТ не бе по-различна, а последната дума имаха представителите на Агенция пътна инфраструктура, които са на подчинение на министър Терзиева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини