БЧК раздава от днес помощите от Европейския съюз в Димитровград

От днес започва раздаването на помощите от Европейския съюз

От днес в Димитровград започва раздаването на първия транш на хранителните помощи от интервенционните запаси на Европейския съюз.

Хранителните продукти ще се получават до 31 октомври, а общото им тегло е 25 кг.

Мястото е клуба на БЧК на ул."Цар Симеон" №11 във времето от 8 до 14 часа, а вземането на помощта става срещу лична карта.

Социално-слабите вземат по 5 пакета захар, 4 пакета брашно, 3 пакета ориз, 5 бутилки олио, 1 кг. фасул и 2 кг. леща. Сред храните са и още 2 кг. конфитюр, 1,5 кг. мед, както и почти по килограм картофено пюре и вафли.

Право на такова подпомагане имат имат хората, получавали отоплителна помощ през миналия зимен сезон, майки или осиновителки, вземали месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, а също и лица, получавали месечни добавки за дете с увреждане през последната година.

Хората, които са били лични асистенти на лица с увреждания също имат право на 25-те кг. хранителни продукти.Право на тези храни имат и семействата, взели парична помощ за първокласник през предходната година.

Новост тази година е, че от храните от Европейския съюз могат да се възползват и семейства, на които е отказана помощ за отопление през този зимен сезон, но доходите им не трябва да надвишават линията на бедност за съответната година. Подпомагане през 2013-та получават и ветераните от войните, които имат ниски доходи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини