Крум Филипов представя втората си поетична книга "Воден знак"

Смлянчанинът режисьор и писател Крум Филипов, сн.Фейсбук

Премиерата на книгата „Воден знак” от Крум Филипов, ще се състои в Културен център Тракарт в Пловдив. Това е втората поетична книга на родения в Смолян режисьор, носител на отличието „Златен ритон” , на голямата награда на програма „Хр. Ботев“ на БНР за „най-ярък дебют в литературата”, и на една от трите годишни награди за литература на радио „Дойче веле“.
Стихосбирката е издание на „Жанет45” и за нея издателката Божана Апостолова казва: „Ако погледнете към небето през тези стихове, ще видите бледото сияние на Създателя, усмихнат и изцапан с глина до ушите“. Книгата ще бъде представена от Здравко Дечев

Визитна картичка:

Крум Филипов е роден на 09.02.1969г.  в Смолян.

През 1995г. завършва българска филология в СУ „Кл. Охридски“. В университета печели стипендията, учредена от  Антон Дончев и фондация „Св.Св. Кирил и Методий“ - „Време разделно“. 

През 2001 година завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ , специалност режисура, в класа на проф.Иван Добчев. ( Дипломен спектакъл „Кървава сватба“ Ф.Г. Лорка , ДТ „Н. Вапцаров“- Благоевград , номинация за АСКЕЕР).

Както сам казва за студентските си години: „По време на следването си също така шпакловах и боядисах фасадата на Народното събрание”.

Режисьор е на 10 театрални спектакъла, награждавани на значими театрални форуми в България и чужбина. Автор е на 9 документални филма.

Филмът му за пианиста проф.Георги Петров -„Изповед“ получи „Златен ритон“ – награда на община Пловдив. В момента е режисьор на свободна практика.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини