Голяма авария може да остави без вода високите етажи в Димитровград

Аварията на главния водопровод се намира под тонове инертен материал

Авария на главен водопровод, захранващ целия Димитровград и минаващ под базата на фирма "Каолин" по пътя за село Крум стана днес. Има вероятност това да е причината за намалено налягане на водата по високите етажи в Димитровград тази вечер.

Мястото на проблема в късния следобед посетиха кметът Иво Димов и управителят на ВиК Камен Николов.

И в момента тече отстраняване на аварията, като  е включена, както техника на ВиК, така и на фирма "Каолин".

Към 16 часа мястото на аварията още не бе локализирано. За да стане това трябва първо да бъдат отстранени тонове инертен материал.

Кметът поясни, че този водопровод аварира два пъти за един месец. Това налага да се вземат спешни мерки. Градоначалникът е изпратил писмо до "Каолин", с което настоява за трайно решаване на проблема.

Преди години, когато е била дадена концесията на фирмата за добив на инертни материали, не е било съобразено с факта, че тук минава главна тръба, която захранва града с вода от Крумска тераса. Тръбите са стари и са поне 60-годишни, допълни кмета.

Вероятно напролет ще се наложи подмяната на близо 200 метра стара етернитова тръба в района на базата на "Каолин". Ще се търси финансиране, както от Общината, така и от ВиК и фирмата за добив на инертни материали.

Главният резервоар на града е напълнен с вода от Черногорово, за да се избегнат максимално последствията от аварията в района на "Каолин", поясниха от ВиК.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

С техника на ВиК и "Каолин" в момента се отстранява аварията
Тонове инертен материяал трябва да бъдат изкопани, за да се локалириза мястото на проблема

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини