Деца и възрастни се забавляваха на Празник на знанието и моженето

В истинско забавление се превърна усвояването на различни умения в общо 13-те ателиета, които отвориха врати за няколко часа на „Празника на ученето през целия живот” по проекта NELLI.

В него, освен ученици от различни смолянски училища, се включиха и културни и образователни институции като Регионален исторически музей, Художествена галерия, читалище „Христо Ботев 1871”, ОДК. Във фоайето и коридорите на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Смолян, Професионалната гимназия по туризъм отвори работни кулинарни ателиета.

Ателие по изобразително изкуство представи Регионалната художествена галерия.

Професионалната гимназия за приложни изкуства демонстрираха изработката на монотипии. Практикум „На гайда да засвирим” проведоха от читалище „Христо Ботев”. В работилницата „Традиции и обичаи” на ОДК се изработваха сурвачки и изделия от плъст. Работиха още ателие по фризьорство и ателие „Сръчни ръце” на СОУ „Отец Паисий” и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” -Смолян, учебна работилница по електроника на ПГТТ „Христо Ботев”, Арт-ателие на ПГИ „Карл Маркс”.

Ателие „Генеалогия и родознание” на РИМ „Стою Шишков” беше в полза на желаещите да направят свое родословно дърво.

Младежки информационно-консултантски център „ЯКО” представиха своята дейност и показаха как се правят успешни презентации. Хлебопекарна за коледни погачи отвориха съвместно СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и историческия музей и изпекоха шест погачи с най-различна празнична украса.

В работното ателие „Квилинг, емброс и пергамано техника” пък ученици от ОУ „Юрий Гагарин” изработваха коледни картички. На края всички участници в Празника на ученето през целия живот се почерпиха с приготвените кулинарни вкусотии.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини