Мъж загина при взрив на котел

Мъж на 47 години е загинал, а 46-годишна жена е била ранена при взрив на парно котле в хотел край Разлог, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Инцидентът е станал към 11,40 ч. в ресторантската част на комплекс "Две реки", намиращ се в местността Бельов баир, в землището на Разлог.

Пострадалите са били настанени в МБАЛ-Разлог, но малко преди 13 ч. от лечебното заведение съобщиха, че мъжът е починал вследствие на получени комбинирани травми, загуба на кръв и травматологичен шок.

Жената е с порезни и охлузни рани, на командно дишане, но в съзнание.

Експлозията е избила външната стена на ресторанта и е изхвърлила навън оборудването, счупила е витрините, а част от окачения таван е паднал.

Двамата пострадали са служители на комплекса - парнаджия и камериерка.

Според БГНЕС към 11,30 ч. мъжът запалил камината в ресторанта на комплекса. Тъй като заведението не работило 10 дни, при запалването на камината се нагряла водната риза на парното, с което се отоплява целият ресторант. Водата обаче била замръзнала, вследствие на което при разширяването от нагряването водната риза експлодирала. 

На място са екипи на Районната служба ”Пожарна безопасност и защита на населението”-Разлог и РУП-Разлог. За случая е уведомена Районната прокуратура.

Работи се по установяване на причините за инцидента и нанесените щети.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини