Коледен концерт и базар събра 1700лв. за болната Дани от Смолян

Цялото училище се включи в акцията по набиране на средства за лечението на момиченцето страдащо от левкемия

Учениците от 1 до 12 клас на СОУ „Отец Паисий” в Смолян организираха благотворителен концерт, за да помогнат на тежкоболната Даниела Йорданова от 3 „а”клас.                                                                        Освен че организираха концерт от песни и стихове в навечерието на Коледа, малките и по-големи възпитаници на училището събраха и 1700 лв. дарения за лечението на Дани. Инициаторка за благотворителната акция в помощ на малката Дани, която страда от левкемия , е шестокласничката Елена Соколова.

Снимка:ЕленаСоколова

Към нейната хуманна кауза в последствие се присъединиха децата и преподавателите  от цялото училище, които се включиха в концерта.

Същевременно децата участници от училищното „Арт-студио”, изработиха коледни картички, гривни и други сувенири, които благотворително се продаваха на Коледния базар преди концерта.

„Всички сме съпричастни със съдбата на Дани, тя от септември на всеки две седмици пътува до Пловдив за процедурите по химиотерапията и освен всичко друго, тези разходи вече са непосилни за семейството й”, обясни директорката на училището Надя Ловчалиева, която със радост съобщи, че само от концерта и базара,организиран от децата, в сметката на Даниела са постъпили 1700лв.

Непосредствено след това Училищното настоятелство е разкрило банкова сметка на името на детето, за да се внесат събраните пари.

Ако някой може да помогне на момиченцето да се пребори с коварната болест и на родителите й да се справят финансово с разходите по лечението, прилагаме сметката и се надяваме , че в нея ще има още постъпления!

Щиляна Чакърова

Даниела Ангелова Йордановава

Първа Инвестиционна Банка

IBAN BG 03FINV91501016067700

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини