Караянчева:ДПС прилага пропагандни трикове от времето на Хитлер

Цвета Караянчева

Пропагандата ни помогна да дойдем на власт... Пропагандата ще ни помогне да удържим властта..” Сетих се за тези думи на Гьобелс снощи, когато прочетох, че депутати от управляващата партия ДПС са се упражнявали в предизборна риторика по време на възпоменанието на Тюркян чешма и са споменали името ми от трибуната. За 24 години свикнахме една партия, чийто елит се състои от милиционери и доносници, да заклеймява нещо, в което лидерите й активно са участвали \визирам т.нар. възродителен процес/. Свикнахме същите тези хора да използват една човешка трагедия, като смъртта на 18-месечната Тюркян от село Могиляне, за политическа реклама. Свикнахме да слагат знак за равенство между поклонение и предизборен митинг. Но как да преглътнем фашизоидните подмятания за етническо прочистване през мандата на ГЕРБ и заканите, че „грешката ще бъде поправена”, а темпото, с което вървят уволненията в администрациите, ще бъде ускорено. В нормалните държави, подобни изблици на реваншизъм, формулирани като директни заплахи, не подлежат на коментар, а на наказателна отговорност. И ако българската прокуратура си е на мястото, следва незабавно да се самосезира и да подири сметка на народните представители от ДПС Рушен Риза и Неджми Али, които публично насаждат верска и религиозна човеконенавист, приравнявайки страната ни до Южен Судан.

Колкото до явните неистини за кадровата политика на ГЕРБ, ще си позволя да кажа само че партия, която патентова скандала Пеевски, да говори за чистка в администрацията, е все едно Гьобелс да вземе Нобелова награда за мир. /Няма да се спирам на топлите връзки между кинезитерапията и инвестиционното проектиране, семиотиката и спорта или да речем, солидната подготовка на г-н Неджми Али по въпросите на военно-промишления комплекс/. Ще кажа само, че никога и по никакъв начин политическа партия ГЕРБ не е разделяла хората на етнически принцип и не е прилагала подобни критерии за подбора. Не етническата принадлежност, а само и единствено професионалните компетенции са били водещи при заемането на ръководни длъжности. И това е лесно доказуемо. Етническата принадлежност не може да бъде нито трамплин, нито спирачка за кариерно израстване. Нещо, което ДПС неистово се опитва да промени. Да си част от малцинство не е нито плюс, нито минус, господа. То не е нито предимство, нито порок. Не е индулгенция за доживотни облаги. Защото хората се нуждаят от хляб, не от почести, от изкупуване на тютюна, не от площадна демокрация, обилно

полята с лозунги. Подобен цинизъм трудно се преглъща, даже и по празниците. За 24 години ДПС легитимира преяждането с власт в норма на поведение. И резултатът е налице – нетърпимо зловоние.

Това съобщиха за медиите от местната централа на ГЕРБ.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини