Одеялце спасило 3-месечно бебе във взривения тролейбус

3-месечно момиченце, оказало се в епицентъра на взрива в тролейбуса във Волгоград, е оцеляло по чудо. Детското одеялце, в което било увито бебето, го предпазило от осколките и обгарянията. Адският взрив обаче отнел живота на майката и бабата на Вика Толкунова.

Момиченцето веднага било откарано в болница с травма на черепа и белия дроб, съобщава Lifenews.ru. "Вика беше настинала. Тази сутрин сестра ми реши да я отведе до поликлиниката, за да й направят изследвания. Майка ми реши да отиде с нея да й помогне", разказва през сълзи лелята на Вика Екатерина Матус.

Когато младата жена чула за терористичния акт, започнала трескаво да звъни на сестра си и майка си. Напразно - телефоните им не отговаряли. Малко по-късно тя се обадила на горещата линия на Министерството на извънредните ситуации и разбрала, че близките й са загинали. Узнала също, че в болница е хоспитализирано малко бебе. Лелята хукнала да търси племенницата си и я разпознала по дрешките. Лекарите й обяснили, че състоянието на бебето е критично и не се ангажират с прогнози. Малката Вика има спукан череп и травма на белия дроб. В момента бебето е поставено на изкуствено дишане. Въпреки крайното състояние на детето лелята се надява на чудо. 

Майката на Вика работела като медицинска сестра във военната болница във Волгоград.

Припомняме, че при терористичния акт, станал тази сутрин в тролейбус във Волгоград, загинаха 15 души и 23 бяха ранени. Една от версиите е, че бомбата е била заложена предварително и е била задействана чрез мобилен телефон. Другата версия е за терорист-камикадзе, взривил се при влизането си в тролейбуса

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини