Трима висши държавници от Смолянско в „черен списък“ на Сметната палата

Сметната палата констатира несъответствия в 152 декларации, подадени пред публичния регистър през 2013 г., в това число и на трима от област Смолян, съобщиха от ведомството.
В списъците на Сметната палата фигурират имената на министри, зам.-министри, депутати, прокурори, съдии, директори, кметове, зам.-кметове, следователи. Периодът обхваща ноември 2012 – декември 2013 г.
Елка Хаджиева –  съдия в Девин не е публикувала данни за съпруга за вземане на юридическо лице в размер на 17 000 лв.
Бившият зам. областен управител Чавдар Фурлански подал заявление и финална декларация за 2013 г., но не е декларирал притежаван апартамент от 92.72 кв .м м. и гараж от 13 кв. м. в Смолян, както и доходи от 6 085 лв. от друга стопанска дейност и данни за съпругата – притежавани дялове в „Ема 93″ ООД, гр. Смолян.
Областният управител Димитър Кръстанов (на снимката) е подал встъпителна декларация през 2013 г., но не е декларирал притежавани дялове в „Биолайф Н" ООД – Смолян.
Сметната палата публикува заключенията за несъответствие, които са констатирани при проверката на декларациите, подадени в публичния регистър през 2013 г. от лицата, заемащи висши държавни длъжности по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности.
Проверени са ежегодните декларации, подадени през 2013 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 1 декември 2013 г. Сметната палата публикува констатираните несъответствия в два отделни списъка – за ежегодни декларации, и за встъпителни и финални декларации. Несъответствия са констатирани в 84 ежегодни декларации и в 68 встъпителни и финални декларации, или общо в 152 декларации на лица, заемащи висши държавни длъжности.
Източник: родопи смолян

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини