Политолог сочи АБВ за нов защитник на руските интереси

1. Защо Първанов тръгна да прави алтернативна евролиста?
2. Какъв ще е резултатът?

Тези въпроси зададохме на щаба си от социолози, политолози и експерти по повод листата с кандидати на формированието на бившия президент Георги Първанов АБВ за изборите за Европейски парламент.
Ето коментара на Димитър Аврамов:

1. Няколко са отговорите. Единият е, че докато си в политиката, се живее лесно. А извън нея, ако нямаш други квалификации, много трудно.

Вторият е, че руските енергийни проекти и АЕЦ “Белене" имат нужда от нов защитник в българската политика. Трето, очевидно има една част от БСП, която не е на власт и няма този достъп до разпределянето на държавния бюджет и националното богатство, с който беше свикнала за цяло едно десетилетие.

Заради всичко това проектът АБВ като генезис е корупционен. Неговата цел е да паразитира върху основите на българската левица и да пренареди политическото, а най-вероятно и парламентарното пространство. Това би могло да е заявка за нова тройна коалиция в рамките още на това Народно събрание.

2. Г-н Първанов един път се опита да създаде партия в партията и на местните избори през 2011 г. много интензивно се опита да подмени социалистическите кандидатури за кметове със свои протежета. Оставям на колегите анализатори да кажат дали този опит е бил успешен. Факт е, че малко след това проектът АБВ беше замразен. Това може би подсказва колко успешен е бил първият опит за създаване на партия в партията.
Сега сме свидетели на втори. В него обаче има корпоративен привкус и корпоративни подправки. За съжаление, не съм информиран какви са те, ще трябва да попитаме самия Първанов.

Приказките, че Първанов “работи” за ГЕРБ, също и сценарии от типа “Борисов - президент, Първанов - премиер” са евтини интриги. Всеки опит за нещо, което иска да нарича себе си дясноцентристко, да се докосне до Първанов, е свързан с моменталната му гибел. Българската десница и дясноцентристкото пространство, каквото и да е то, който и да го представлява, никога не могат да бъдат свързвани с агент Гоце.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини