Парламентът не осъди Сидеров, той не си даде имунитета

Управляващите отказаха да осъдят с декларация поведението на Волен Сидеров. Той не се отказва сам от имунитета си.

БСП и ДПС отхвърлиха предложението на ГЕРБ парламентът да осъди с декларация действията на Волен Сидеров и проектът бе разпределен по комисии.
ГЕРБ се заканиха да уведомят европейските партии за нежеланието на управляващите да заемат позиция с предложената от тях "Декларация за утвърждаване на парламентаризма".
Цецка Цачева заключи, че с отказа си днес БСП и ДПС са потъпкали европейските  принципи и така са затвърдили убеждението за задкулисие и съглашателство.
"Нелепо и идиотско е твърдението, че ДПС погазва парламентаризма", отговори лидерът на партията Лютви Местан. 
Той обяви, че ДПС ще уважи искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, ако той сам не си го даде.

Мая Манолова от БСП каза, че БСП ще изчака Волен Сидеров сам да се откаже от имунитета си. Тя припомни, че и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не е бързал особено да се раздели с депутатския си имунитет и го е направил в последния ден на срока. "Ние го изчакахме търпеливо, сега ще изчакаме търпеливо г-н Волен Сидеров да стори същото", подчерта Манолова.
Искането за сваляне на имунитета на Сидеров постъпи в парламента на 8 януари, от когато тече 14-дневният срок за решение. 
"Атака" прочели закона
"Не е обсъждан вариант всички депутати от "Атака" да се откажат от имунитета си", заяви пред БТА Станислав Станилов.
Вестник "24 часа" съобщи, че всички депутати от парламентарната група на "Атака" планират да се откажат от имунитетите си в знак на протест срещу искането на главния прокурор Сотир Цацаров за отнемане на имунитета на Волен Сидеров заради скандала на летище "Варна".
"Атака" се били консултирали с юрист и разбрали, че нямат правно основание да искат масова сваляне на имунитети, затова се отказали, съобщи обаче bTV.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини