Областният инж.Кръстанов: Можем да защитим 20 млн.лв. по проекти

„Усилията ни са насочени регионът да получи съществено инфраструктурно развитие и отваряне на нови работни места". Това обяви областният управител Димитър Кръстанов на пресконференция по повод 55 години от формиране на Смолянски окръг. На нея бяха откроени и част от позитивните тенденции, включени в отчета за изпълнение на управленската програма на българското правителство.

Областният управител подчерта, че до края на тази седмица в Областната администрация приключват две много важни задачи. Едната е събирането на предложенията от общините по Публично инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие".

„Разчитаме да защитим проекти на прогнозна стойност около 18-20 млн. лв. Това е един значителен ресурс за благоустройство на населените места", заяви инж. Кръстанов и подчерта, че това са средства които през последните няколко години не са получавани в региона.

Другата основна задача, която стои за решаване от Областна администрация е приключване на индикативния бюджет на пилотния проект „Водено от общността местно развитие", който е в порядъка на 160 млн. лв. По думите на областния управител това е една много добра възможност, която се реализира за първи път от 20 години на територията на област Смолян. „Отговаряме на всички критерии за допълнително целево финансиране с цел компенсиране на относителното изоставане в развитието на региона", каза още инж. Кръстанов.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини