Съкращават пенсиите в Украйна с 50%

Украинското правителство възнамерява още през март да намали пенсиите с 50% в рамките на оптимизирането на бюджетните разходи, предаде РИА Новости, позовавайки се на документ на министерството на финансите на Украйна.

В документа се казва, че в социалната сфера се предвиждат силни бюджетни съкращения. Правителството в Киев многократно заявява, че държавната хазна е празна и през следващите седмици държавата няма да покрива разходите си.
Новосформираното правителство обмисля да ревизира бюджета на страната за 2014 г. до края на месец март. Законът за бюджета беше гласуван в началото на януари и беше подкрепен от 249 депутати и беше гласуван при ускорена процедура без обсъждане, въпреки че опозицията направиха дискусията невъзможна. При настоящата финансова рамка е заложен дефицит от 8.75 млрд. долара. Още тогава стана ясно, че правителството да ореже социалните помощи и медицинските разходи. Макар че държавният глава все още не е сложил подписа си под бюджета, финансовата рамка вбеси опозицията.

Актуализирането на бюджета ще свие разходите с 65-80 млрд. гривни или с близо 8.4 млрд. долара. По-рано украинският премиер Арсений Яценюк съобщи, че държавната хазна е празна и липсват пари за публичните разходи. Днес Върховната Рада на Крим взе решение за влизането на автономията в състава на Руската Федерация.

Източник: http://www.livenews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    банки мун
    0 0
    11:12, 23 сеп 2014
    като е празна хазната,пе4атайте пари,бе дрисльовци
Последни новини