Колективът на КОС на протест-махали шефката им по политическа линия

Служители и работници в Опитната станция по животновъдство и земеделие в Смолян организират протест срещу освобождаването на шефката си доц. д-р Цонка Оджакова.

Колективът ще излезе пред сградата на станцията на 18 март в 10 ч., а инициативният комитет организира и среща с представители на медиите, за да направят публични мотивите за протеста.

Въпреки изпратеното още преди месец писмо до министъра на земеделието, директора на Селскостопанската академия и други национални и регионални структури, служителите нямат отговор защо прекратяват договора за управление на директорката им.

Доц. Оджакова не само, че е модернизирала предприятието и е развивала научна дейност на високо ниво, но и научно -производственото предприятие е на печалба и е единствената фирма зареждаща търговската мрежа с истински екологични млечни продукти, собстевно производство.

Работещите смятат, че единствената причина за освобождаването й е политическа чистка, тъй като доц. Оджакова е съпруга на екссекретатя на община Смолян Замфир Копчев.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини