Майката на убиеца от Лясковец проговори

Луда работа стана! През нощта станах, после пак си легнах. И по едно време – чукане, хлопане. Моят син ме дръпна и бях в кухнята. Той се занимаваше 4 часа. Към 9 часа ме дръпна и ми каза: „Майко, извикай линейка, че кръвта ми изтече”. Това разказа пред Нова телевизия Стефанка, майката на Петко Петков – психарят от Лясковец, който уби командос и рани още двама при опит да бъде заловен и принудително изведен от дома си.„Той ли е убил полицая?”, попита репортерката.

„Не зная, не зная. Синът ми не е убиец. Отведоха го в болница, с кървящ стомах. После го оперирали, но го държали дълго в коридора и вдигнал температура”, отговори Стефанка.

На въпроса: „Подавал ли е жалби до училището, че децата го дразнят?” тя отговори: „Децата ни чупиха прозорците, съсипаха ни дръвчетата. Жалба писахме, когато ни замеряха с камъни и ни крещяха „Побъркани”.

Запитана „Кога Петко спря да излиза?”, възрастната жена отговори: „Ами 2010 г. октомври. Защото започнаха да го заплашват, че ще го приберат и него го достраша. Изтекоха му разрешителните за оръжие, защото той не излизаше, нямаше как да ги завери”

„Вие като майка не се ли притеснявахте, че той не излиза от октомври до сега? Не потърсихте ли лекар?”, зададе въпрос репортерката.

„Той си е нормален, за какво ми е лекар. Изолация... Той все си намираше нещо из къщи – поправяше, ремонтираше. Един негов приятел идваше – Николай Милков. Петко имаше и приятелка, тя искаше да се женят. Той й каза, че не е готов, тя се омъжи в Пловдив. И той от тогава не се реши повече на други връзки”, отговори майката на Петко Петков.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини