Д-р Валерия Пампорова поема временно Опитната станция в Смолян

"Излишно е да се протестира, защото няма защо и против кого д асе протестира", това заяви директорът на Селскостопанската академия доц. Христо Бозуков, цитиран от  БНР. Той издаде заповед за прекратяване на договора за управление на Опитната станция по земеделие и животновъдство в Смолян на директора й Цонка Оджакова.

Колективът обаче скочи в нейна защита и тази седмица протестираха пред сградата. Вчера към тях се присъединиха и представители на Националната асоциация на фермерите, заедно с председателя й Бойко Синапов.

Земеделците обявиха, че ще блокират пътищата в понеделник, ако прблемът не се реши и не бъде върната доц. Оджакова на работа.

Казусът явно се заплита, след като човекът от когото зависи това-доц. Бозуков, отказа да промени решението си и е категоричен, че доц. Оджакова ще бъде освободена.

"До обявяванетона конкурс за директор, за временно изпълняващ длъжността ще бъде назначена г-жа Пампорова, която се е занимавала с животновъдство и е работила в община Смолян", каза още доц. Бозуков.

Д-р Пампорова по професия е ветиринарен лекар и беше директор на кучешкия приют в Смолян през управлението на Дора Янкова до 2012г., когато той беше закрит, а тя освободена от кмета Николай Мелемов.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини