25 март: Протестът на Опитната станция блокира главния път Смолян-Пампорово?

Инициативният комитет, организиращ протестите срещу освобождаването на директора на Опитната станция в Смолян доц. Оджакова,  готвят блокиране на пътя Смолян-Пампорово утре.

 Изпратени са писма до кмета на Община Смолян и ОД на МВР за предстоящото спиране на движението по главната пътна артерия на Смолян и областта.
 „ С тези писма уведомяваме, че имаме намерения да блокираме пътя на изхода на Смолян, в района на опитната станция, до бензиностанцията, на 25 март, от 11.00 ч. до 13.00 ч., като периодично ще се пропускат да преминават автомобили и в двете посоки”, каза доц. Емилиан Попеску, член на инициативния комитет. 

Той обаче уточни, че още нямат отговор на писмата и до края на деня ще чакат обратна информация от Общината и от полицията, относно формата на протеста и блокирането на пътя.

Към живата верига утре отново се очаква да се присъединят животновди и земеделци от Националната асоциация на животновъдите, начело с председателя й  Бойко Синапов.

Всички те твърдо застават зад доц. д-р Цонка Оджакова и искат поне да се оповестят мотивите за освобождаването й, при положение, че финансовите резултати на станцията са на печалба, производствената и научна дейности са във възход по верме на управлението на доц.Оджакова.

  Според протестиращите оттеглянето й като  директор на станцията ще доведе до ликвидиране на комплекса, от което ще пострадат и стотиците фермери, които ползват услугите.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини