ТОП10 безумни забрани

Свят широк, нрави разни. Списъкът в интернет става все по-дълъг. Правителствата имат все повече неща за забраняване. За хората какво да кажем, може да са станали много хитри и да пробват все по-странни неща. А може да са станали много тъпи и вече да не се сещат сами какво бива, какво не бива. Тези неща по-долу са забранени в някои страни и може да се смеете или да се чудите, но за нарушаването им там ще ви санкционират. Сериозно!

10. Емо облеклото (Русия) Според правителството на Русия начинът, по който се обличат емотата, е "заплаха за националната сигурност", затова го забранява. Официалното обяснение е, че така властите се опитват да намалят броя на самоубийствата сред тийнейджърите. 

9. Пътуване във времето. (Китай) Централният регулатор на Китай за кино, радио и телевизия реши, че "не е необходимо да се насърчават филми и телевизионни предавания за пътуване във времето, тъй като те отразяват историческите факти погрешно."

8. Жълтият цвят. (Малайзия) През 2011 г. правителството на Малайзия забрани носенето на жълти фланелки, шапки, гривни и връзки на обувките. Причината е, че жълтото е цветът на опозиционните активисти.

7. Скрабъл (Румъния) През 80-те години румънският президент Николае Чаушеску забранява играта "Скрабъл" и я описва като "твърде интелектуална" и "опасно зло".

6. Дъвки. (Сингапур) От 1992 г., вносът и продажбата на дъвки на територията на Сингапур са обявени за незаконни. За плюенето на дъвка се налага парична глоба и наказание обществено полезен труд - чистене на улиците. Правителството изисква да се пазят улиците и обществените места чисти.

5. Не пускайте вода в тоалетната. (Швейцария)   Стане ли 10 часа, в Швейцария настъпва пълна тишина, чието нарушение се третира като углавно престъпление - и това се отнася не само за музика, пиянски скандали, но и за шума от тоалетната.

4. Кетчуп. (Франция) Забраната за кетчуп засяга ученическите столове. Така френските власти се опитват да насърчат здравословното хранене и традиционната френска кухня. Кетчупът е разрешен само като допълнение към пържените картофи.

3.  Женски пластмасови манекени (Иран) Освен ако не са покрити с хиджаб.

2. Атеисти = терористи. (Саудитска Арабия) Саудитска Арабия въведе поредица от нови закони, според които всички атеисти се считат за терористи.  

Ето го и Номер 1:

1. Не умирайте в парламента. (Великобритания) Парламентът на Великобритания дълго е бил смятан за част от кралския дворец, а в него може да умира само кралят. Законът е въведен, за да не се налага да организират разкошни погребения на хора, случайно се споминали където не им е мястото. Въпросът със санкциите на нарушителя остава неизяснен.

И не по-малко странната забрана:

1. Прераждане без изрично разрешение (Китай) Занемяхте ли? Китай все някак трябва да контролира будистите в Тибет. Те тия се прераждат без позволение. Остава неясен размерът на таксата за издаване на разрешително.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини