Утре полицаи завардват пътя Кърджали -Хасково,ще дебнат за нарушители

Масови проверки по пътищата в областта започва Пътна полиция с цел подобряване на безопасността на движението. Първите две операции ще бъдат на 11 и 12 април.Специалният контрол ще включва приоритетно главния път Кърджали-Хасково през Черноочене и общинските центрове в областта. Засилените мерки са в изпълнение на национален план за ограничаване на тежките пътни произшествия и поради увеличения брой на катастрофи и загинали в страната през първите три месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата.

Картината в област Кърджали е по-различна от тази в национален мащаб – за първото тримесечие на наша територия няма загинали граждани, тежките пътни произшествия са 25 срещу 27 за същия период на предходната година, а ранените до края на март са 30 срещу 29 за първото тримесечие на 2013 г.

Контролът при специализираните операции ще бъде съсредоточен върху използването на обезопасителни системи, управление след употреба на алкохол, неправоспособни водачи, техническа изправност на МПС, движение с превишена и несъобразена скорост, неправилно изпреварване и неспазване на предимство. Полицейските проверки по пътищата ще бъдат засилени по време на Великденските празници, ще продължат и през месец май.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини