Над 1000 клонки и китки здравец раздават за Цветница в Смолян

По традиция и тази година в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян бе организирано колективно връзване на букетчета от върбички и здравец за Цветница. Близо 1000 букетчета приготвиха децата по вероучение от центъра „Чисти сърца” към храма.

В заплитанетона църковните китки се включиха учителките по вероучение Николина Жекина и Радка Георгиева, двете служителки на храма Виолета Барганска и Маргарита Коруева и доброволки от БЧК, водени от Веселка Русинова.

Тук бе и председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева, която с радост сплете венчета за децата. След светата литургия за празника и освещаването на върбичките предстоятелят на храма отец Димитър Михайлов ще ги раздаде на вярващите за здраве и благоденствие на домовете им.

На Велики четвъртък отново ще бъдем заедно „Чисти сърца”, БЧК, Съюзът на инвалидите и Ресурсният център за деца със специални потребности, който ще донесе сварени яйца, за да се боядисат. Боядисването на великденски яйца ще стане пред храма, за да се включат по желание и минаващите граждани.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини