Кебапчии в остра битка за клиенти,прословутите джебелски кебапчета станаха кърджалийски

Павилионът на Сюлейман

Десетилетия пазената тайна на джебелските кебапчета е на път да излезе на яве.Търговска война между кебапчии може да разкрие магията около сътворяването на специалитета на родопския град.Знае се вече,че една от причините те да бъдат много вкусни и да се отличават от останалите е в зреенето на каймата,преди печенето.

Майсторът на джебелския специалитет Тургай загуби монополът върху тайната.Неговия ученик Сюлейман отвори кебапчийница в кърджалийския квартал „Възрожденци” в близост до новия мост.Веднага събра клиенти и заведението се пълни всеки обед с любителите на скарата.Цената на едно кебапче е като в скъпо заведение-90 стотинки.Въпреки това масите около павилиона са пълни.Кърджалийци си вземат и за дома.

Учителят отвърна на удара.От две седмици и той има павилион във „Възрожденци” на метри от конкурента. На него е написано „Истинските джебелски кебапчета и кюфтета”.Тургай пусна кебапчетата на дъмпингови цени на 70 ст.По късно ги вдигна до 80 ст. За сега обаче ученикът не се дава на учителя.

От конкуренцията са доволни жителите на „Възрожденци”. Без да ходят до Джебел те могат да опитат от специалитета. За тези които смятат да пътуват за родопското градче, ще посочим,че там кебапчето е най-скъпо-1 лев бройката.

Георги Кулов  

Заведението на Тургай
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини