В Джебел искат незабавна смърт за двойния убиец

Двойното убийство на майката и детето шокира жителите на Джебел, и малкото хора, които проговарят, настояват за незабавната смърт на убиеца, предаде кореспондентът на БГНЕС за Кърджалийска област. Подобен кървав случай джебелчани не си спомнят да е имало в района. Вчера сутринта криминалистите се натъкнаха на зловеща гледка в жилището до гимназията в градчето, огледът трая до вечерта. Самотната майка Джейлян Юсуф /на 24 г./ и 7-годишната й дъщеричка Джейда били посечени най-вероятно с нож, а апартаментът бил целият опръскан с кръв. Според роднини на мъртвите първолачето било много по-жестоко ранено. „Смърт за убиеца на ангелчето ни, изгоряхме!“, безутешни са бившата свекърва на Джейлян и жените, скупчени около нея. Други близки от страната на бившия съпруг Орхан шушукат, че последният мъж, с когото покойната поддържала връзка, е изчезнал преди седмица в чужбина. Според разследващите именно преди около седмица е извършено бруталното убийство. В понеделник майката и дъщерята са били живи.

Също преди седмица малката Джейда гостувала на баща си в родното му село Метличина, което е към кметство Кърчовско в Кирковската община. Майката изпратила детето с автобус до селото самичко. Във Фейсбук той е публикувал особена своя снимка, на която е вдигнал два пищова с ръцете си нагоре. „Неизживяно детство и незряло майчинство. Родителите й от 15 г. са на гурбет в Германия и печелят доста добре, пращат редовно големи суми, за да е спокойна Джейлян за харчовете си. Тревожеха се от нейната разхайтеност. Много се мъчиха да я приберат при себе си, но тя не се съгласяваше. Брат й Джан обаче е при тях. Те са много съвременно и интелигентно семейство“, коментира близка до тях учителка, настояла за анонимност. Джейлян нямала навършени 15 г., когато пристанала на вече пълнолетния Орхан, а момиченцето се родило скоро след това. Дете да роди дете и да го гледа в къщата на свекър и свекърва, без подкрепа и помощ от собствените си родители, това е и безотговорно, и детинско решение, коментира през сълзи учителката. „Искам смърт за изверга, който уби малкото ангелче. Ако няма правосъдие, нека тоягата да играе“, призовава жената, сломена от вестта за грозната смърт.

Според съкрушените приятелки на убитата, тя е била жива в понеделник и в перфектна кондиция. Същия ден Севдалина Богданова й гостувала, приготвили торта-руло, което момиченцето обожавало. Джейлян винаги разполагала с пари, шопингът в моловете й бил страст. Често гостувала на родителите си в Германия, но така и не напуснала Джебел. Последно е била при тях в началото на ноември 2013 г., когато и дъщеричката й духнала свещта за 7-ия си рожден ден. Беше много добра и грижовна майка, страхотна домакиня, казват дружките и съседите й, попарени от случая.

По неофициална информация екссъпругът е задържан в Районното полицейско управление, а други трима бивши приятели на убитата са били поканени за разпит. Снощи чак в 19,45 ч. линейка на многопрофилната болница в Кърджали прибра труповете на убитите майка и дъщеря. Разследването продължава, наблюдаващият прокурор Светлозар Лазаров обеща изявление в понеделник.

/Личните снимки на жертвите на бруталното двойно убийство във Фейсбук са предоставени на БГНЕС от техни близки/

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини