Задържаха 18-годишен за двойното убийство в Джебел

Има задържан за бруталното двойното убийство  на 24-годишната майка и 7-годишната й дъщеря в Джебел.

18-годишният М.Ш е задържан в 01.00 часа тази нощ за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Той е преведен в следствения арест на Кърджали, уточняват от полицията в града.

По случая бе образувано досъдебно производство под наблюдение на окръжна прокуратура. Задържаният е привлечен като обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост.

В малкото родопско градче мълвата за арестувания М.Ш. се разнесе още преди официалното съобщение на полицията. Младежът бил наркозависим, известен с агресивно поведение.

Местните хора смятат, че той е проникнал в апартамента, който е на първия етаж, с намерението да краде пари

Убийството шокира жителите на Джебел и малкото хора, които проговарят, настояват за незабавното наказание на убиеца, разказва кореспондентът на БГНЕС. Подобна трагедия жителите на градчето не си спомнят да е имало в района.

В събота сутринта криминалистите, след сигнал на съседи, се натъкнали на зловеща гледка в жилището на младата жена., а огледът продължи до вечерта.

24-годишната жена, самотна майка, и момиченцето й били убити с хладно оръжие.

Според роднини на жертвите убийството е извършено по особено жесток начин. "Смърт за убиеца на ангелчето ни, изгоряхме!", безутешни са бабата на детето и жените, скупчени около нея. Други близки от страната на бившия съпруг на убитата казват, че последният мъж, с когото жената имала връзка, е изчезнал преди седмица в чужбина.

Приятелки на убитата разказват, че са се виждали с нея в понеделник. Беше много добра и грижовна майка, страхотна домакиня, казват те.

Разследването на двойното убийство продължава. Очаква се наблюдаващият прокурор Светлозар Лазаров да направи изявление по случая в понеделник. 

Източник: БГНЕС    

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини