Украинската армия е приведена в пълна бойна готовност

И.д. президент на Украйна Олександър Турчинов обяви, че въоръжените сили са приведени в пълна бойна готовност заради заплахата от руско нападение.

По думите на Турчинов, цитиран от агенция УНИАН, съществува реална опасност Русия да започне континентална война срещу Украйна

 "Нашите въоръжени сили са приведени в пълна бойна готовност", заявил украинският президент на съвещание в ръководителите на Областната администрация в Киев.

Турчинов описа като "особено опасна" ситуацията в Донецка и Луганска области и допълни, че силовите структури в двете области не могат да контролират ситуацията.

По думите му, наблюдават се опити за дестабилизиране на ситуацията и в Харковска, Одеска, Херсонска, Николаевска и Запорожка област. 

Вчера поддръжници на самопровъзгласилата си Донецка  народна република завзеха  редица кметства и полицейски участъци.

Украински милиционери, обсадени в местно МВР в Луганск, снощи  напуснаха сградата и оставиха оръжието си на проруските демонстранти.

В град Горловка, на 40 км северно от Донецк, проруски сепаратисти  окупираха сградата на градския съвет и районното управление на милицията, а въоръжен отряд от Крим, за който  се предполага, че се ръководи от руски  командир, на практика е  установил военна столица в Славянск.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини