Фалкон лети в дирята на самолет на НАСА на биогориво (видео)

Видео в интернет показва самолетът на Германската аерокосмическа агенция (DLR)  Falcon 20 - E5, който лети в дирята отработени газове на самолета на НАСА DC - 8.

Фалконът тества маневри в контрейлс и инструментите на борда, които ще използва, за да вземе проби от отработените газове и ледени частици. Видеото е заснето от следващия ги друг самолет на НАСА - HU- 25C Guardian. Това е само един от многото полети, с които в рамките на програмата ACCESS II се тестват емисиите от DC -8, които лети с биогориво.

Контрейл - пътеката на кондензация, следата на самолета, се образува, когато водните пари от отработените газове се кондензират по частиците сажди от емисиите на двигателя. Нещо подобно се наблюдава на ауспуха на камион или автомобил в студен ден. Авиационните двигатели винаги отделят изгорели частици и газове, обяснява текстът към видеото на НАСА. Те обаче ​​не са видими, ако атмосферата не е достатъчно студена и достатъчно влажна, за да се кондензира вода по тях.

ACCESS II е съвместен проект на НАСА с няколко изследователски центрове, насочен към прехода към нисковъглеродни горива и алтернативни системи за задвижване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини