Смолянска гимназия привлича ученици със собствена картинг-писта

Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян се оказа единственият собственик на писта и база за картинг в целия регион.

Пистата е собственост училището, което е финансирало проекта от бюджета си. Първата кола идва в петък и ще направи над 180 тинейджъри щастливи, твърди директорката на гимназията Мария Жайгарова. До началото на следващата учебна година школото ще купи още една кола. До картинга обаче ще имат достъп само възпитаниците на гимназията, а предимство ще ползват приетите в специалност „автотранспортна техника”.

„Който иска да кара картинг, ще учи в нашето училище”, отсича Жайгарова и така обяснява решението на училищната управа да няма свободен достъп до базата.

За писта е пригоден бивш полигон на училището, който се простира на площ повече от декар. „Искаха го за въртолетна площадка, но решихме, че ще зарадваме учениците с картинг писта. Направихме си клуб „Чрез картинг за психическа устойчивост и здраве”, който ще удовлетвори желанието на учениците да кормуват, но под ръководството на учители”, казва Жайгарова. Така тийнейджърите, които пътуваха по 200 км до Пловдив и обратно, за да карат картинг, вече ще сърфират на полигона зад училището си.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини