Момиче от Мадан е №8 в Европа по английски

Кметът прати най-добрата ученичка в Италия

 
Момиче от Мадан влезе в Топ 10 на най-добрите по английски език на международно състезание в Италия. Десетокласничката Везика Котелска трябваше да се съревновава с 2210 явили се ученици от цялата страна на първия кръг, като с резултата си тя бе сред първите 15. Това й осигури и участие на финала в Лидо ди Йезоло, Италия. В състезанието участваха нейни връстници от България, Босна и Херцеговина, Македония, Хърватска, Словения, Сърбия, Монтенегро, Македония и Италия.
Изпитът в този кръг от състезанието бе едно ниво по-високо от предварителното класиране с включени 4 компонента – писане, четене с разбиране, слушане с разбиране и устен изпит.
Сред всички първенци, учещи в езикови или частни училища, родопското момиче показа отлични знания и умения , които и осигуряха 8 място, само с 10 точки разлика от първия в крайното класиране.
Резултатът осигури на Везика високо престижен международно признат сертификат за владеене на английски език.
Възможността да премери сили с останалите ученици от другите държави й бе осигурена лично от кмета на община Мадан Фахри Молайсенов, като награда за отличното й представяне в предварителния кръг на състезанието. Градоначалникът пое разходите по пътуването на детето до Италия и обратно.
„Най – важната инвестиция е тази, в създаването на качествени образователни условия и възможност децата да развиват максимално своя потенциал", сподели градоначалникът.
„По различни проекти и програми, които защитихме, значително се подобри образователната инфраструктура на територията на цялата община. Мерките бяха предприети както в училищата, така и в детските градини, като продължаваме активна работа в тази насока", допълни той.
Заедно с момичето, в Италия бе и човекът, който я подготви за състезанието – нейната преподавателката по английски език Искра Дюлгерова.
Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини