Млади доброволци пребоядисаха общежитието на НУФИ в Широка лъка

40 младежи се включиха с материали и доброволен труд, за да обновят и пребоядисат общежитието на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” . На 31 май те участваха в акцията на Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/- създадена през 2000 г , с цел да популяризира доброволческия труд сред младите хора.

Инициативата на НАРД беше да се подпомогне НУФИ „Широка лъка” в боядисването на коридорите на 4 - етажната сграда на мъжкото общежитие.

В акцията се включи и екипът на фирма „PPD” , който участва в доброволческите акции на НАРД от 2012 година.

Цялостното боядисване, както и приключилият ремонт на общежитието – саниране и подмяна на дограмата, извършен по проект на МФ „КОЗЛОДУЙ”, подобряват значително условията за живот и обучение на възпитаниците на музикалното училище. За благодарност за помощта и подкрепата, след приключването на акцията младите таланти от НУФИ „Широка лъка” поднесоха музикален поздрав на новите си приятели от НАРД и „PPD” .

На 31 май 2014 г. по стара традиция в НУФИ „Широка лъка” се събраха бивши възпитаници от четвъртия випуск, които празнуваха 35 години от завършване на училището. Те бяха приятно изненадани от сегашнитеученици, които ги поздравиха със свои фолклорни изпълнения, а празникът завърши с хоро на бивши и настоящи възпитаници, всички подвластни на магията на българския фолклор.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини