Хилари Клинтън обмисля кандидатурата си за президент

Хилари Клинтън заяви, че воденото от Конгреса разследване по случая "Бенгази" не би я спряло да се кандидатира за президент. Тя разкри и лични финансови данни.
"Всъщност то (разследването) е по-скоро причина да се кандидатирам, защото не смятам, че нашата велика страна би трябвало да се занимава с дребни работи", каза Клинтън снощи в интервю за телевизия Ей Би Си, цитирано от Ройтерс и БТА.

"Ние би трябвало да се занимаваме с големите въпроси. А според мен това наистина е встрани, даже е отклонение от усърдната работа, която Конгресът би трябвало да върши по отношение на проблемите, които стоят пред нашата страна и света", заяви Хилари Клинтън в интервюто, излъчено в навечерието на излизането от печат на мемоарите й, озаглавени "Трудни избори".

Републиканците обвиняват Клинтън, че не е положила повече усилия, за да гарантира сигурността на американците в Бенгази. При нападението през 2012 г. загинаха четирима граждани на САЩ, включително посланикът в Либия Крис Стивънс.

Клинтън до голяма степен е смятана за фаворит на демократите за кандидат-президент, ако се включи в изборната надпревара през 2016 г. В интервюто тя заяви, че ще реши дали да се кандидатира за президент на САЩ, когато прецени, че е правилният момент за това.

Попитана дали има вероятност да обяви решението си до следващата година, Клинтън отговори: "Не съм сигурна за това. Но може би е вероятно да стане."

Тя също така каза, че семейството й е било разорено и затънало в дългове, когато съпругът й Бил Клинтън е напуснал президентския пост на САЩ през 2001 г., отбелязват Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

"Ние напуснахме Белия дом не само напълно разорени, но и затънали в дългове", заяви бившата първа дама на САЩ. "Ние нямахме пари, когато влязохме там, и се мъчехме да съберем средства за ипотеките, за къщите, за образованието на Челси. Не беше лесно", каза тя.

След като престава да бъде президент, Бил Клинтън натрупва значително състояние от лекторски хонорари - около 106 милиона долара. Хилари Клинтън също изнася лекции след напускането на своя пост, като средният й хонорар от една лекция е около 200 000 долара.

Според наличните данни семейство Клинтън са платили дълговете си към 2004 г., а към 2009 г., когато Хилари Клинтън се готви да поеме поста държавен секретар, богатството на семейството е някъде между 10 и 50 милиона долара.

Републиканците веднага реагираха на изказването на Хилари Клинтън. По думите на техни представители коментарът й за финансовото състояние на нейното семейство показва, че тя е отдалечена от ежедневните проблеми на обикновените хора в Америка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини