Шампиони организират благотворителен турнир за деца и аматьори

Благотворителен турнир по плажен волейбол организират в Кърджали шампионите в атрактивния спорт при мъжете Константин Митев и Николай Колев. Надпреварата е насочена изцяло към децата и аматьорите и ще се проведе на 14 и 15 юни на пясъчния корт, в комплекс Арпезос. Основната цел, която си поставят организаторите е популяризирането на този спорт сред подрастващите, като набраните средства ще бъдат дарени на Дом Майка и Дете в областния град.

    „До момента в предварителния списък са се записали над 20 двойки. Заявки за участие имаме от областта и страната. Надяваме се, че желаещите да усетят тръпката ще бъдат повече“, коментира Николай Колев.

     Таксата за участие е 20 лева, като за ненавършилите 18 години е безплатно. „ Ще се постараем този турнир да стане традиционен, защото всичко, което правим е за нашите деца. Идеята ни е състезанието да се превърне във верига, като в надпреварите ще участват смесени двойки, с професионалисти, както при мъжете, така и при жените.“, допълва информацията Константин Митев.

     За победителите в благотворителния турнир по плажен волейбол, организаторите Митев - Колев са подготвили купи и медали. Основен спонсор на турнира е ВИМАКС, а награди са осигурени и от SLS - MIZUNO". На пясъчния корт, край Арпезос, ще бъдат връчени и индивидуални награди – за най – добър и най – атрактивен състезател.

     „Ще бъде интересно“, обещават лидерите за този сезон в Националната верига по плажен волейбол при мъжете Коцето Митев и Ники Колев.

     Началото на състезанието е обявено за събота от 9, 30 часа. Участие в него ще вземат и ветерани – волейболисти. Въпреки недоброто си здравословно състояние до края на петъчния ден , в предварителният списък за участие се очаква да се запише и капитанът на Арда - Ветерани и Председател на Комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини