Малайзия ще търси изчезнали Боинг, докато го намери

Издирването на изчезналия преди повече от три месеца Boeing 777 на малайзийската национална авиокомпания Malaysia Airlines ще продължи с участието на няколко страни, съобщи в неделя вестник Star, цитирайки изявление на и.д. министъра на транспорта Хишамудин Хюсеин.
"Това уверение идва от министър-председателя (на Малайзия Наджиб Разак), на Китай, на Австралия и страните от АСЕАН. Знам, че издирването е трудна задача, но оказаната от нашите приятели подкрепа повишава решимостта ни да продължим", каза той.

По-рано беше съобщено, че застрахователят на Malaysia Airlines вече е започнал плащанията на обезщетения на семействата на пътниците на боинга. Суми от по 50 хиляди долара са получили шест малайзийски и едно китайско семейство. Подобни авансови плащания се дължат на семействата на всички 239 пътници и екипажа на изчезналия самолет.

Машината Boeing 777-200, изпълняваща полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда изчезна от екраните на радарите в нощта на 8 март. Предполага се, че никой не е оцелял.

Операцията по издирване на липсващия самолет е една от най-скъпите в историята - според експерти, стойността й може да надхвърли няколко стотин милиона долара. В началото на тази седмица Малайзия оповести размера на разходите си за тази операция - около 8,6 милиона долара. На свой ред австралийското правителство планира да похарчи за издирването около 84 милиона долар

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини