Областният инж.Кръстанов отчете 1 година работа

Областният управител инж. Димитър Кръстанов даде пресконференция с отчет за едногодишния период от встъпването му в длъжност.

В своето изявление пред журналистите Областният управител очерта като положителни и успешни няколко основни пункта в своята и на администрацията дейност.

На първо място, инж. Кръстанов изтъкна добрата реализация на правителствената политика в съответствие с потребностите на Смолянски регион. Според него категорично е привлечено управленското внимание за целенасочено въздействие в отделни сектори за интересите на населението.

На второ място, по отношение на инфраструктурата в региона на Смолян инж. Кръстанов изтъкна подобряването на работата по нейното изграждане - както на пътната, водоснабдителната, така и на оптичната кабелна мрежа и на цялостното развитие на к.к. Пампорово, включително газификацията на отделни райони.

В тази връзка е привлечен значителен ресурс от 18,6 млн. лв. по Публично инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” и допълнително 2 540 000 лв. за пътната връзка Пампорово-с. Стойките.

Единственият обект, който за момента изостава е Лот 27, но заданията, свързани с размразяването и доизграждането на яз. Пловдивци, на пътните връзки около Пампорово, на рехабилитационната и ремонтна пътна програма до момента се изпълняват успешно, категорично заяви Областният управител.

Другото с което губернаторът отчете изминалата година от работата си е свършената работа за участието на региона в  разпределението на европейските ресурси- подготовката на Споразумението за партньорство с Европейския съюз 2014-2020 г. и всички европейски програми за предстоящия 7 годишен период.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини