Два пъти сгрешихме с ДПС, трети път няма да се случи, убедена Манолова

Повече няма да повторим грешката с ДПС. Два пъти я допуснахме, трети път няма да се случи. Това каза в сутрешния блок на БиТиВи заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Грешката била, че не са поставили на ясна публична основа отношенията си с хората на Ахмед Доган.

На въпрос дали съпартиецът й Антон Кутев се е държал адекватно, казвайки, че се готви фалиране на още една банка, "червената" депутатка отговори, че било удобно да се прехвърлят на главата на Кутев проблемите в банковата система. В БСП разговаряли с него и той обяснил, че в никакъв случай не е имал намерение да създава паника. Той не говорел за конкретна банка, не говорел, че има проблем в банковата система, не вещаел апокалиптични картини. Просто предупредил хората, че ще има атака и да не се поддават на тези внушения.

 Точно това направили и от правителството и по-конкретно премиерът и финансовият министър. Тя нападна обаче медиите, като запита не било ли тяхна работа да питат Бойко Борисов, който гасял пожара с бензин, защо е говорил за фалит на държавата, за помощ от МВФ и т.н. Според нея различното отношение на медиите към Кутев и Борисов показвало двойния им аршин.

Манолова продължи в тази посока, като допълни, че медиите забелязвали разделението между БСП и ДПС, но не и сближаването между ГЕРБ и партията на Доган.

По думите й, не се е променило нещо особено в парламента след напускането на "Атака". 42-рото Народно събрание започнало да работи така от първия момент - с двумесечна ваканция за ГЕРБ, сега пък "Атака" напуснали.
"Едни работят, други отиват на плаж", лаконична бе тя.

Изтъкна също така, че проблемите, които Законът за МВР решавал, били изключително важни и за обикновените полицаи, и за всички служители на МВР.
"Нашият ангажимент бе той да бъде приет и да реши проблеми с кариерното развитие, извънредния труд, заплащането на полицаите и удържахме на това свое обещание, няма причина да го преразглеждаме", коментира тя.

Според нея когато важни въпроси за БСП се решават на тайни сбирки, се създава усещането за намеса на други политически партии и корпоративни интереси.

Мая Манолова увери, че БСП оставала силна партия, единствената демократична и все още можела да защити своя лидер, когато това се налага от непрекъснатите, непремерени и агресивни атаки към него и партията.

По отношение на решението на Сергей Станишев да стане евродепутат, тя посочи, че понякога човек взима трудни решения, които са против неговия собствен интерес, но те са отговорни и от дистанцията на времето, правилността на това решение ставала ясна. Тя подчерта, че позицията, която заема Станишев в Европа, давала по-голямо влияние и възможности на България.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини