Условна присъда за подпалвачката от "Каптажа", от която пострадаха 8 семейства от Смолян

Къщата на Кокарови беше опожарена,наложи се да живеят при роднини, а смолянчани събираха помощи за ремонта на дома им

Три години условна присъда, с 5-години изпитателен срок, получи 36-годишната Илина Илиева от Окръжния съд в Смолян.

Делото е по обвинение в умишлен палеж, при който беше опожарена триетажната къща на три семейства от фамилия Кокарови, а жертвите на косъм се отърваха да не изгорят в жестокото пожарище.

Жената е обвинена в запалването на няколко сгради в кв. Каптажа през есента на миналата година и нанесени щети за близо 143 хиляди лв.

Съдът отказа да разгледа, заедно с делото за палежа и гражданския иск на семейство Кокарови, които пострадаха най-тежко.

Според обвинението на 25 октомври м.г. Илина, която е майка на три деца, запалила селскостопанска сграда на семейство Чавдарови, роднини на съпруга й.

Огънят е овладян и са избегнати сериозни щети. Ден по-късно- на 26 октомври, палежите продължават.

С факла от плат, напоен в бензин, дизел, минерално масло и сух спирт, около 20.30 ч. Илина подпалила гаража на семейство Чавдарови. Огънят лумнал за секунди и обхванал къщата на Кокарови в близост. В следствие на палежа изгоряха няколко плевни, гараж, лек автомобил, дървен материал и инвентар, а пострадалите са бщо 8 семейства. Пред съда пироманката признала и съжалила за извършеното и обяснила, че конфликти с роднините на мъжа й и жажда за отмъщение я накарали да „запали фитила“. Пострадалото семейство Кокарови обявиха, че не са удоволетворени от присъдата и се колебаят дали да заведат граждански иск за щетите.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини