Кирил Добрев: БСП е оригиналът, всичко останало е реплика

Аз жените ги предпочитам за други работи, да ви кажа", така Кирил Добрев от БСП отговори вчера на въпрос на БНТ дали би подкрепил за лидер на партията дама.
Досега единствено Мая Манолова обяви намерението си да се бори за поста на Сергей Станишев. Спряганите Корнелия Нинова и Илияна Йотова не са заявили такава готовност.

Вчера Манолова дори каза по повод смятания за фаворит на Станишев Драгомир Стойнев, че партията има нужда да я води биткаджия и няма време той да се учи.

Депутатът Кирил Добрев, член на БСП-София (област), обаче подкрепи енергийния министър.

"Преди година и половина 22-те организации на БСП в Софийска област за предишния конгрес бяха номинирали Драгомир Стойнев, това не е нова кандидатура. Аз съм фен на Драго Стойнев отдавна, ние сме водили много битки с него, той е голям биткаждия", опонира Добрев на Манолова.

По повод Янаки Стоилов, който заяви, че сам няма да се кандидатира, но ако има нужда, би поел поста, Добрев заяви, че “той представляваше едни хора, ляво мислещи, в една битка и избра удобното място в Изпълнителното бюро” и “някак си шкартира тези хора”.

Според Добрев никой от посочените кандидатури нито един не е човек на някого. По думите му всички са достойни и кой ще бъде избан ще се реши на конгреса, защото не било клише, че БСП е най-демократичната партия.

"Настъпва нов етап за БСП, това е една желана и много изстрадана промяна и най-важното е, че Сергей Станишев сам узря, че трябва да направи тази промяна, защото тя е необходима, за да оцелее партията", добави Добрев.

Той коментира още, че пътят, който трябва да извървят БСП и АБВ не е дълъг, но е много стръмен, защото две години членовете и симпатизантите на БСП се молели и на Станишев, и на Георги Първанов да си подадат ръка. Две години те не го направиха и само те двамата знаят защо, коментира депутатът.

По думите му БСП са оригиналът, всичко останало е реплика.

По-късно, в ефира на Нова телевизия, Георги Първанов отвърна с думите:

"Като ни сравните мен и Кирчо Добрев, кой е оригиналът и коя е репликата?".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини