Смолянската болница вече със собствена пералня и специално облекло за работещите

Персоналът в болницата в Смолян ще бъде оборудван със защитено облекло, осигурено по европейски порект



На 17 и 18 юли на персонала в смолянската болница ще бъде раздадено специално работно облекло, осигурено с европейско финансиране, съобщи изпълнителният директор д-р Нина Шехова. Служителите в здравното заведение ще получат лични предпазни средства- медицински престилки, костюми, чехли, защитни очила, лъчезащитни и операционни престилки, шапки, ластични чорапи, термозащитни ръкавици и др. Всички лични предпазни средства са изработени от материали с подобрени защитни свойства.

С това успешно приключва проектът на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, по който за близо 263 хил.лв. бяха осигурени перална-центрофугална машина, сушилна машина и гладачен каландър, с които  ще се затвори хигиенния цикъл за обработка и дезинфекция на работното облекло и болничното бельо, тъй като това е решаващ фактор в болничните заведения, добави още д-р Нина Шехова.

Проектът „Подобряване условията на труд в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ –Смолян“, се реализира  по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 262 787 лв., от които 62 787 лв.  собствено участие на болницата.

Целта му е осигуряването на безопасни условия на труд на целия персонал, в съответствие с нормативните изисквания и добрите практики в страните от ЕС, както и постигане на устойчиво развитие на здравното заведение.


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини