Берлускони оневинен по делото Рубигейт

Италиански апелативен съд оневини бившия италиански премиер Силвио Берлускони по делото Рубигейт за секс с непълнолетната проститутка Карима ел Махруг.
Карима ел Махруг е по-известна като Руби. Берлускони е оневинен и за злоупотреба със служебно положение заради нея, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По същото дело на първа инстанция Берлускони получи 7 години затвор. Три часа трима съдии от апелативния съд дискутираха решението си днес, преди да го оповестят. Прокуратурата настояваше за потвърждаване на присъдата.

По делото Рубигейт Берлускони има и доживотна забрана да заема политическа длъжност.
Сега прокуратурата може да се обърне към Касационния съд относно оневиняването на Берлускони. Касационният съд е най-висшата съдебна инстанция в Италия.
Мотивите за днешното решение ще бъдат публикувани до 90 дни.

През август миналата година Берлускони загуби апелативно дело за данъчни измами и беше изгонен от парламента. После присъдата му от една година затвор по това дело беше заменена с общественополезен труд и сега той всяка седмица помага на болни от Алцхаймер хора в специализирано заведение. По това дело Берлускони има и забрана за заемане на държавна длъжност за 6 години.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини