Младежите от БЧК в Смолянско събраха 1200 лв. за пострадалите от наводнението

На 15.08.2014 г., на Голяма Богородица, БЧК съвместно с БПЦ проведе фондонабирателна кампания за пострадалите от последните наводнения в страната. Пред входовете на църкви в градовете Смолян, Девин, Мадан и Рудозем младежи от БМЧК набираха 1200,00 лв. за пострадалите.

Младежкият Червен кръст в Смолян започна благотворителната кампания, като на 13.08.2014 г. доброволците Ирена Кирякова и Гергана Такова от Младежкия Червен кръст, започнаха организация по провеждането на кампанията, свързвайки се с доброволци на БМЧК в Смолян, Чепеларе, Златоград, Девин, Мадан, Рудозем. С изключение на Чепеларе, всички заявиха желание да започнат организация по градове. В Смолян в кампанията се включиха на 6-ма доброволци, разпределени по двама пред 3 църкви в различни квартали на града и успяха да съберат 903,71 лв.

В Девин доброволците събраха е 174,53 лв., с помощта на Мария Димитрова – председател на ОС на БЧК в Девин, както и от кмета на града. Притесненията, които споделиха са, че кампанията не била посрещната сериозно от местните.

В Мадан, пред църквата в града се събра сумата от 92,20 лв., а доброволците от БМЧК споделиха, че са изключително доволни от резултата. Хората са били много мили и отзивчиви, а събраната сума надхвърлила очакванията, предвид естеството на празника и броя на християните в града. Младежите обаче не разполагат с блузони и касичка, били затруднени в намирането им и полехаха да имат такива.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини