Тенисистите от Ялова обраха златните купи и медали в Ардино

Кметът връчва медалите

Тенисистите от община Ялова, Турция заслужено спечелиха златните купи и медали в отборното и индивидуално първенство на 12-ия Международен турнир по тенис на маса за юноши и девойки  в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. В надпреварата, която се проведе от 22 до 24 август в основно обновената спортна зала „Юнак” участваха над 80 тенисисти от 3 държави – Турция, Гърция и България.

Турските състезатели сразиха противниците си и  демонстриха класа и майсторство. И момичетата, и момчетата стигнаха до върха в отборното първенство. При момчетата възпитаниците на младия треньор Кадри Коджаченг победиха във финалната среща състава на домакините от Ардино. На трето място останаха тимовете на Кавала (Гърция) и „Аста” (Димитровград). При момичетата тенисистите от Ялова заслужено спечелиха шампионската титла, пред отборите на „Комфорт” (Варна), Две могили (Русе) и Кавала (Гърция).

Възпитаниците на Кадри Коджаченг станаха победители и в индивидуалната надпревара. При юношите 14-годишният Умут Башсан демонстрира майсторска техника във всички срещи и заслужено спечели финалната среща срещу съотборника си Билал Топ с 3:1 (11:8, 11:5, 5:11, 11:5). На трето място останаха Георгос Паскалерис от Кавала и Тугай Йълмаз от Ялова. „За втори път участвам в състезанието. Преди две години отпаднах на полуфинала, но сега съм първенец. Чувството е неописуемо”, заяви след финалната среща Башсан. Той започва да се занимава с тенис на маса на 8-годишна възраст. Вицешампион е на Турция при юношите за миналата година.

При момичетата първенец е 13-годишната Чийдем Кьосе. Във финалния двубоя турската състезателка надигра трудно Теодора Петкова от Варна с 3:2 (11:8, 9:11, 11:9, 5:11, 11:5). Трети са Есин Саид от Момчилград и Едже Хорач от Ялова. „За първи път идвам в Ардино. Стана изключително силен турнир. Тук има чудесни условия за тенис на маса”, заяви Кьосе. Тя е шампион на Турция по двойки. Преди две години е първенец на Балканите.

Купите и медалите на призьорите връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, почетният гражданин на Ардино и почетен председател на турнира Решат Айдън, председателят на общинския съвет Сезгин Байрам и президентът на СКТМ „Юнак 2005” инж. Азис Мурад. На всички отбори в 12-тото издание на състезанието бяха връчени почетен знак на турнира, грамота и сувенири от кмета на общината.

„Благодаря на всички участници в турнира за заразителния ентусиазъм и настроение, които показахте. Три дни бяхме свидетели на едно състезание с високо спортно майсторство”, заяви Ресми Мурад при закриването на турнира. Той поздрави Организационния комитет на състезанието за перфектната организация и провеждане на турнира. Покани всички присъстващи отбори да участват и в следващото издание на международния турнир през 2016 година.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини