Здравното министерство си взема обратно 300 хил.лв. за детско отделение в Смолян

Без тези пари ремонтът на сектора за най-малките в многопрофилната болница не може да се направи

 

Здравното министерство си взема обратно 300 хил.лв., предвидени за ремонт на детско отделение, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ "д-р Братан Шукеров" в Смолян д-р Нина Шехова.

Парите са били преведени по банковата сметка на болницата, заедно с още 300 хил.лв. за апаратура-лапароскопска техника за хирургични операции и дихателен апарат за отделението с най-тежките случаи ОАИЛ.

"Планирахме да обявим обществена поръчка за ремонта идната седмица, а за апаратурата вече имаме договор за доставка. Сега от мен се иска да подпиша анекс към договора за предоставените 600 хил.лв., с който половината от тази сума се връща в министерството", обясни д-р Шехова.

Служителка от здравното ведомство, която се обадила от името на здравния министър в служебния кабинет било, че тези пари са нужни на МЗ.

Според изпълнителния директор на болницата обаче, детско отделение, в което е единственият в цялата област интензивен сектор за малките пациенти, спешно се нуждае от този ремонт.

В същото време болницата има  предписание от РЗИзащото в част от стаите има течове, обясни д-р Нина Шехова.

"Много се надявахме да бъде извършена пълна реконструкция на отделението, с нови стаи и санитарни възли, ново обзавеждане и осъвременяване на интензивния сектор. От всичко това губят само жителите на смолянска област", допълни още изпълнителният директор на болницата.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини