Общината уважи децата с медали от игрите "Спешъл Олимпикс"

Подаръци и по 100 лв. за новата учебна година от местната власт

 „Благодарим Ви, че прославихте Смолян и България”,  каза зам.- кметът Марин Захариев, който заедно със секретаря Момчил Николов днес бяха гости на тържеството, подготвено в Ресурсния център в Смолян по посрещането на медалистите  от „Спешъл Олимпикс”  2014  Вероника Демирева и Димитър Соколов.  

„Всяка година община Смолян подпомага подготовката и участието на децата в тези игри. Ресурсът  е не малък,  но винаги сме отделяли от оскъдния бюджет на общината, защото нашите деца трябва да бъдат успешни,  щастливи и заслужават да се изявят на такова  престижно световно състезание, каквото е „Спешъл Олимпикс”, посочи зам.-кметът. Той благодари на директорката на Ресурсния център в Смолян Мария Семерджиева, както и на треньорката, учителите, възпитателите от центъра и на други институции,  които помогнаха и подкрепиха Митко и Вероника.  Захариев и Николов подариха на олимпийците ни подаръци и скромната сума от по 100 лева, за да подпомогнат подготовката си за новата учебната година.

„С големи успехи се завърнаха Митко и Вероника и аз благодаря на ресурсните учители, които ги подкрепяха през цялото време. Благодаря и на родителите, които са най-важните ни партньори, както и на община Смолян”,  посочи Семерджиева. Тя представи презентация за  постиженията на  досегашните олимпийци, които прославиха Смолян и България и са гордостта  на Ресурсния център в областния град.  Семерджиева също подари  подаръци на шампионите. Те бяха поздравени с музикална програма от деца от Второ ОУ „Проф.д-р Асен Златаров”, където се поставя началото на Спешъл Олимпикс в Смолян.   

Вероника и Митко са ученици на Професионалната гимназия по туризъм.

На игрите в белгийския  град Антверпен  Митко  стана шампион по бадминтон при мъжете, а бронз при жените взе Вероника . Освен това отборът им завоюва злато и при смесените двойки.  Подготовката на олимпийците беше организирана изцяло от Ресурсен център – Смолян, под ръководството на треньор Мая Костова и с изключителната подкрепа на ресурсните учители. Имената им бяха изтеглени чрез жребий от секретаря Момчил Николов. За първи път тази година община Смолян имаше квота за две деца, които да участват в летните игри на хора със специални потребности „Спешъл Олимпикс.

Пресцентър на община Смолян

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини