Методи Андреев (ГЕРБ) излиза от НС при коалиция с ДПС

Методи Андреев заяви, че ще напусне парламента, ако ДПС влезе във властта. Той отрече да става вътрешен министър и похвали работата на Йордан Бакалов.
Бившият председател на Комисията по досиетата бе водач на листата на ГЕРБ в Пловдив област и бе избран за народен представител, съобщи БНР.

Андреев, който в миналото бе депутат от СДС, направи разбор на вариантите пред партията на Бойко Борисов.

"Едно е ясно – ГЕРБ не може да бъде с БСП, с ДПС, с „Атака“... не може. „България без цензура“ е несериозно като партия, това е един проект, който сам със себе си не е ясен – дясно ли е, ляво ли е, каква програма имат. Единствената възможност, разумна донякъде, но трудна за реализация, това е да се търси дясноцентристка коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт", обясни Методи Андреев.

Той бе категоричен, че ще напусне Народното събрание, ако ДПС влезе във властта. По думите му, подкрепа под каквато и да било форма от ДПС е като "целувката на Юда".

Избраният за депутат допълни, че е важно на места да се прекъснат потоците на пари към обръчите от фирми на ДПС.

Андреев отрече да става вътрешен министър и похвали работата на вътрешния министър Йордан Бакалов по противодействието на купуването на гласове.

Според Андреев в момента полезно за държавата е да има дясноцентристка политика.

"Тези тежки проблеми, заради които хората не гласуваха, може да бъдат преодолени със смела реформа в съответните сфери. За това трябва да има съответното убедено и мотивирано мнозинство. Аз не го виждам като брой депутати", каза още той.

Според него, ако Реформаторският блок искат Бойко Борисов да не е премиер, е трябвало да имат поне 50 депутати.

"Ако на РБ проблемът им е само кой ще е премиер, трябва да ви кажа, че те не виждат далеч. Те виждат в някакъв персонален план своето участие в правителството. Ако искат действително да се води дясноцентристка политика и ако те смятат, че могат да бъдат полезни, тези неща не се казват предварително", категоричен бе Методи Андреев.

8 партии влизат в 43-ото Народно събрание при обработени 97.2% от протоколите на избирателните комисии. По данни на ЦИК към 9.40 ч. резултатите са следните:

ГЕРБ - 32.66%
БСП - Лява България - 15.34%
ДПС - 14.79%
Реформаторски блок - 8.92%
Патриотичен фронт - 7.30%
"България без цензура" - 5.69%
"Атака" - 4.53%
АБВ - 4.16%

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че е в обещание пред българските граждани, че няма да подкрепи правителство, в което Борисов е премиер.

Снощи на пресконференция след изборите Реформаторският блок обяви, че не поставя условия на ГЕРБ и не извива ръце, а чака предложение. Десните обаче няма да участват в кабинет, подкрепен и зависещ от ДПС.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Cb
    CBETKOB
    8 -2
    14:08, 6 окт 2014
    hayde pak na predsro4ni izbori umirame ot glad a darjavata har4i pari za izbori po hubavo e haskovo da stane vilayet na Odrin Edirne i nie da jiveem po 4oveski ne haresvame turtsia no horata sa po zamojni i stastlivi ot nas
  • 2
    Jo
    jori
    3 0
    15:07, 6 окт 2014
    tozi nali be6e ot cdc bokluk takav
Последни новини