Хасан Азис участва в пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи в работата на 108–та Пленарна сесия на Комитета на регионите, която бе открита вчера в Брюксел с дни на отворените врати под мотото „Да растем заедно”. Той е част от националната делегация на Р България, съставена от представители на НСОРБ и е член и на Комисиите в Комитета на регионите по гражданство, управление, институционални въпроси и външни работи CIVEX и по икономическа и социална политика ECOS.
Приветствие към делегатите на пленарната сесия отправи председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова. 
Проявата е много важна платформа, която включва инвестиционните стратегии на страните членки за регионалното финансиране от ЕС и как те ще помогнат за постигане на европейските цели и за възобновяване на растежа в регионите. 
В тази посока са заложените теми за дискусия на 108-та пленарна сесия, която продължава днес и утре в Брюксел. Ще се обсъдят и приемат становища, свързани с дългосрочното финансиране на европейската икономика, с мерки в подкрепа на създаването на „екосистеми“ от стартиращи предприятия в областта на високите технологии и с пакет от мерки „Чист въздух за Европа“. 
Членовете на Комитета ще дебатират Европейската стратегия за крайбрежен и морски туризъм. В утрешния дневен ред на сесията се предвижда приемане на становища за рамката за политиките в областта на климата и енергетиката през периода 2020–2030 г., дебат на тема трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции, обсъждане на мобилност в регионите с географски и демографски проблеми и европейска платформа за борба с недекларирания труд. Пленарната сесия ще завърши с избор на членове на Комитета на регионите и техни заместници. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини