Tаван се срути върху пациент в поликлиника

87-годишен мъж от Свищов пострада, след като част от тавана в местната поликлиника се срути върху него. Мъжът чакал за преглед при личния си лекар.

Инцидентът станал около 11 ч. във вторник на първия етаж на поликлиниката в Свищов, където се помещават кабинетите на личните лекари.

87-годишният Тодор Симеонов първо бил засипан от хоросан, а след това парче от мазилката го ударило по главата и съборило на земята, съобщиха "Нова телевизия" и "Труд".  "Мъжът незабавно бил приет в Спешна помощ. Прегледан е обстойно и му е направен дори скенер. Освен леки драскотини и натъртвания няма други травми. Извадил е голям късмет", споделиха свищовски медици. Оказало се, че е рухнала над 15 кв. м мазилка.

Сградата на свищовската поликлиника е на близо 40 години.  "Преди години имаше стар теч от водопроводна тръба на горния етаж, който бе отстранен, но явно от натаяването мазилката се е увредила", обясни общинският съветник д-р Христо Попов.

След инцидента е назначена вътрешна проверка по случая, а специално сформирана експертна комисия ще установи състоянието и на останалата част от тавана, за да се обезопаси. От ръководството обещават да обезопасят сградата така, че да не застрашава живота на пациентите.

През юли 2012 г. мазилка се откърти и падна върху майка и новородено й бебе в столичната Първа АГ болница "Света София. Заради инцидента директорът на лечебното заведение Елиан Рачев бе уволнен, а бащата на бебето Ясен Христов осъди болницата и получи обезщетение.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини