Мъж почина от Ебола в Германия

В Германия почина първият пациент с Ебола. 56-годишният мъж е бил на работа в мисия на ООН в Судан. Съмнения за първи случай на Ебола има и в Брюксел.
Мъжът е починал през изминалата нощ в лайпцигската болница „Свети Георги” въпреки интензивните усилия на специализирания екип. Той е докаран до Лайпциг със специален самолет от Либерия. Още след приемането му лекарите заявиха, че състоянието му е критично.

Ръководителите на болницата заявиха, че няма опасност за изтичане на заразата и всички лекари са работели при най-високи мерки за сигурност.

Мъжът е третият пациент с Ебола в Германия. Един все още се лекува във Франкфурт, а първият бе изписан напълно здрав след петседмично лечение в Хамбург. Оздравяването му се смята за огромен успех, тъй като 70-80% от заразените с вируса умират.

8400 души са заразени с Ебола досега, от тях 4000 са починали, показват данните на ООН.

Европа остава в тревога от заразата

31-годишен мъж бе хоспитализиран в централния полски град Лодз, след като съобщи, че проявява симптоми на ебола. Той казал, че при посещение в Германия е бил в контакт с хора от западноафриканската страна Гвинея, която е една от най-засегнатите от епидемията.

Полски здравни представители обаче заявиха, че е слабо вероятно мъжът да се е заразил с Ебола и че му правят кръвни тестове единствено като предпазна мярка.
Според първоначален кръвен тест пациентът не е болен от Ебола, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Съмнения за Ебола в Брюксел

Пациент, за когото има съмнения, че е заразен с вируса, е бил приет в болница в Брюксел, съобщи белгийското министерство на здравеопазването. Пациентът е бил настанен в инфекциозно отделение и поставен под карантина, след като вдигнал температура. В последните дни той се завърнал от Гвинея.

Засега здравните власти не са в състояние да потвърдят или отхвърлят съмненията за Ебола. Според тях е възможно пациентът да страда от малария, но са необходими допълнителни изследвания.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини