ДПС в Смолян сезира европейски институции за побоя след изборите в Гълъбово

ДПС в Смолян ще сезира европейските и световни институции по случая с побоя над свои активисти в с. Гълъбово община Баните, съобщиха от пресцентъра на Движението в родопския град.
Мустафа Карадайъ, избран за депутат от ДПС в Смолянския регион и областният лидер Салих Аршински се срещнаха с шефа на ОД на МВР – Смолян главен инспектор Евгени Василев, за да разберат до къде е стигнало разследването на побоя над семейство Димитрови от Гълъбово. В нощта на изборите Живко Димитров бе нападнат от Румен Фиданов, син на общинския съветник от ГЕРБ в Баните Велин Фиданов, известен като Спатията. Поводът за мелето над съпрузите в местната кръчма, били добрите резултати на ДПС в селото и загубата на ГЕРБ. При опит да ги разтърве е пострадала и съпругата на Димитров – Златка.

„Цяла седмица чакаме „отговорните“ партии в страната и техните лидери да вземат отношение по въпроса. Може би някои от местните функционери трябва да изтрезнеят, за да разберат, че случилото се е реалност“, коментира Карадайъ и настоя да стане ясен поръчителят на побоя. Според него биячите са имали протекции от високо ниво и уверение, че няма да има последствия.

„В никакъв случай няма да оставим нещата така, ако трябва ще сезираме европейските и световни институции, но ще потърсим справедливост и наказания за виновниците“, заяви депутат. Карадайъ твърди още, че в цялата област имало натиск от страна на държавни служители за вот в полза на другата партия и те трябва незабавно да напуснат постовете си.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    ха ха
    3 0
    17:41, 17 окт 2014
    Спатията не е стока, пълен глупак!Депесарите купуват гласове тайно по тоя начин трябва да ядат и бой! А тия двамката най-после се срещнаха официално със своя шут в сградата на МВР!!!
Последни новини